Proef de sfeer van Schotland
Schotland
Edinburgh- Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een aantrekkelijk te bereiken bestemming. De geschreven bronnen maken voor het eerst vermelding van deze stad in het jaar 1018.

Het Edinburgh Castle is zo gelegen dat het uitkijkt over de hele stad. Neem zeker de moeite dit museum van binnen te bekijken, want het beschikt over een prachtige collectie. In het Edinburgh Castle zijn naast vele eeuwenoude artefacten, de Schotse Kroonjuwelen te bezichtigen. In het museum krijgt u een goed beeld van de indrukwekkende geschiedenis van Schotland.

Vanaf Calton Hill heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee. In het Palace of Holyrood House kunt u vele portretten bekijken van Schotse koningen. Dit is ook de officiele residentie van de Engelse Koningin als zij in Schotland verblijft. In de stad zijn verschillende mooie kerken en kathedralen te bezoeken, zoals de St. Giles Cathedral.

Het is een aanrader om een voetbal-, en/of rugbywedstrijd te bezoeken. De sfeer is bijzonder, zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd!

In Edinbugh kunt u ook goed shoppen. De vele winkels zijn gesitueerd in de oude straatjes van de stad. Pubs en discotheken zijn er zat in Edinburgh. Het nachtleven van de stad is uitermate gezellig en divers.

De sfeer van de stad komt helemaal tot u, als u tijdens het wandelen door het oude stadscentrum wordt getrakteerd op een uitvoering van een doedelzak-speler. Edinbugh is een mystieke, bruisende en gezellige stad.