Proef de sfeer van Schotland
Schotland
Schotse Hooglanden- Scottisch Highlands

De Schotse Hooglanden is een tot de verbeelding sprekende streek. Het roept associaties op met doedelzakken, whisky en Clans die leven in een onherbergzaam gebied en een hard bestaan leiden. De bewoners van het gebied staan tegenwoordig bekend om haar gastvrijheid. Zowel in de zomer als in de winter is het een apart gebied om uw tijd door te brengen.

De natuur is betoverend en uniek in zijn soort. Rotspartijen, bergen, glooiende heuvels, meren en rivieren wisselen elkaar af en zorgen voor een aaneengeregen stuk natuurschoon. Door de bergen heen lopen vele wandelroutes, waarvan de West Highland Way waarschijnlijk de bekendste is.

Er zijn vele activiteiten in de Scottisch Highlands te doen. U kunt er goed vissen, kanoen, zeilen, golfen en paardrijden. De Scottisch Highlands zijn een bijzonder gebied, zowel qua mogelijkheiden, sfeer als natuur.

In de winter leent het gebied zich uitermate goed voor de avonturier die van rust en kalmte houdt. Zelfs skien behoord tot de mogelijkheden. Er zijn niet veel liften, noch goed geprepareerde piste’s en juist daardoor leent het gebied zich voor de avontuurlijk ingestelde toerskier. Bergbeklimmen en wandelen zijn ook in de winter mogelijk.