Proef de sfeer van Schotland
Schotland
Isle of Skye- Isle of Skye

Ilse of Skye is een plek ten westen van de Highlands waar u de woestheid van de Schotse natuur in optima forma kunt ervaren. Ilse is de Gaellic benaming voor een eiland. Het eiland heeft bijzondere plekken qua natuur en geologie. Niet alleen de natuur op het eiland is bijzonder, er zijn enkele prachtige kastelen en plaatsjes te bezoeken.

Het mystieke eiland is gemakkelijk bereikbaar vanaf het vaste land via de Skye bridge. Het rijden over de B884 door de is een mooie ervaring. Een van de hogere toppen van het eiland zijn de MacLeod's Table's.

Een exponent van de woeste natuur is het van vele foto's bekende "Old Man of Storr." De "Old Man" ligt bij het plaatsje Trotternish. De gehele kustlijn in dit gebied is werkelijk prachtig, vooral de verschillende landpunten zoals Idrigill Point (zuiden) en Neist Point(Noord-Westen) zijn mooie plekken.

De Kilt Rock's zijn stijle kliffen die zo'n 200 meter hoog het water van het schotse land scheiden. Er is een prachtige waterval met de naam "Mealt Falls" te vinden. Het is niet de eerste lokatie waar je aan denkt als je wilt gaan rotsklimmen, maar ook dat is mogelijk op het Ilse of Skye. Het klimmen boven de Atlantische golven is geeft een bijzondere dimensie aan het uitklimmen van je route.